Tjäna pengar på ljus

Light-candle.com


För någon månad sen fick jag en lösryckt idé som jag skrev ner i ett gammalt ritblock innan jag skulle sova. En hemsida där användarna skulle kunna tända virtuella ljus vid glädje eller sorgestunder.Direkt efter att gi-metod.nu blev färdigställd satte jag igång att leta domännamn och sökord. Jag hittade till slut light-candle.com och satte igång byggandet.
Affärsmodell?


För närvarande finns ingen sådan. Jag testar det gamla konceptet att bygga sidan först och komma på affären sedan. En del annonser kommer jag åtminstone att slänga in när trafiken ökar. Förmodligen går det att kränga lite grejer via partnerlösningar också.

Evolution och inte revolution


Lite googlande ger att det för närvarande bara finns en stor sida som håller på med samma koncept. Så idén är varken ny eller unik. Genom ett bättre gränssnitt, bättre sökmotoroptimering och större hype tänkte jag plocka ner den nuvarande giganten från toppen. Designen kommer direkt från 1996 för tillfället men kommer så småningom att börja dra i en egen riktning. Det ska bli spännande att se när ljusen börjar trilla in.Kommentarer

Andreas sa…
Ett tips vad gäller light-candle.com är att visa lite mer "action" på startsidan, just nu finns det inget som inbjuder till att tända ett ljus. Samt kanske en Facebook App?

Populära inlägg i den här bloggen

3 visdomar från Uno Alfredéen

Eniro skattjakten - vinn en guldtacka