TED - Inspirerande, provocerande och fascinerande tal

Vad är TED?


TED är en årlig konferens som hålls under parollen "ideas worth spreading". Föreläsningarna är alltid väl genomtänkta och spänner över ett brett spektrum av områden. Bill Clinton, Al Gore, Bill Gates och mängder av andra intressanta talare finns att lyssna till på sidan.

Varför TED?


För att talen för det mesta håller en retoriskt hög klass såväl i manus som framförande. För att talen alltid har ett intressant budskap att förmedla. För att det är ett skönt sätt att spendera 20 minuter och samtidigt bli lite mer insiktsfull.

Rekommendationer


Det finns mängder av intressanta tal och vad som passar mig behöver nödvändigtvis inte vara en hit för dig. Om jag ändå ska rekommendera två ur mängden blir det Hans Rosling som utnyttjar en stark trovärdighet (ethos) för att framföra sitt budskap.Jill Bolte Taylor som istället spelar på våra känslor (pathos).Andra intressanta bloggar om: ,

Kommentarer

Hehe, Hans Rosling är ju helt underbar :) Jag såg det här talet i höstas och han lyckades då få en fullsatt salong av oss überseriösa businesssnubbar att skratta så vi grät. Och det med statistik om hälsa och världsekonomin! Fascinerande.

Populära inlägg i den här bloggen

3 visdomar från Uno Alfredéen

gi-metoden, passiv, omskriven och nybyggd

Eniro skattjakten - vinn en guldtacka