3 problem med e-handel

Jag tar upp 3 stora problem som finns med med e-handel.

Fysisk


En stor del av kunderna vill känna på varan innan de bestämmer sig. Något som diskuteras i en artikel från NyTeknik. Dagens teknik möjliggör inte att vi kan känna hur sträv ytan på en vara är innan vi köper den över nätet. Hur vi löser det får tiden utvisa men kanske kan man uppfinna någon manick med mimicry förmåga.



Jag minns ett rätt löjeväckande exempel då ebay med pompa och ståt basunerade ut att de löst problemet. De hade (enligt sig själva) kommit på något så genialt som en fysisk existerande auktionslokal där kunderna kunde se och känna på varorna innan de la sitt bud. Pressmeddelandet gick nog ut innan de hunnit tänka ett varv extra om det kanske fanns sedan förr.



Trygghet


För många tar det emot att betala med kort över nätet, något som är förståeligt då kortbedrägerier tyvärr är ett vanligt fenomen. Genom att ansluta din handelsplats till säkra betalningslösningar som bankerna erbjuder och använda krypterade anslutningar kan du öka tryggheten. Det gäller också att kommunicera detta budskap till kunden så att de vet om att du gör allt för att trygga säkerheten.
Du kan t.ex. ha en speciell sida där du tipsar om hur kunderna skall bete sig vid köp; använda ett kort utan kredit med små belopp insatta.



Leveranssäkerhet


Se till att kunderna blir nöjda så kommer ditt betyg att stiga på sidor som pricerunner eller prisjakt. Säljer du över någon auktionssite är ditt rykte ett av din dina stora försäljningsargument. Det gäller att vårda varumärket för att kunderna ska våga beställa. Butiker vi känner till litar vi betydligt mer på.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

3 visdomar från Uno Alfredéen

Roger Hargreaves